Nu a poftit decat Cristi_c.
El poftea si dealuri mai multe, dar am tras frana de mana si am mers pe un drum paralel cu paduricea din Valea Paielor. Am traversat poligonul, iar Cristi mi-a tinut si ceva lectii de cultura generala depsre el.
Are 8500 ha, este al doilea ca marime din tara si pe aici se mai antreneaza si trupele NATO.
Sa revenim ... Vantul nu ne-a fost un dusman de temut. Chiar ne-a bucurat adierea lui pentru ca ne mai usca hainele deja ude. Ajunsi in Garboavele, Cristi are "geniala" idee sa incercam traseul lui Maus, chiar daca ii spusesem intamplarea Vampirului Skypici cu o zi inainte. Am zis ca poate noi suntem mai credinciosi si vom scapa cu bine. Cum nu prea incercasem noile magistrale a la Maus si eram destul de odihniti am zis ca nu-i bai.
Si am inceput sa pedalam pe dealuri si serpentine. Trecuseram de prima Autostrada, a doua ne-a pus ceva bete-n roate datorita virajelor in ac de par, iar a treia ne-a adus deja ditamai gaurile in anvelope.
Trec io - poc... fasss...fsh fsh fsh; trece Cristi - poc...fasssssssss - la el nu a mai tinut lichidul.
Cand ne uitam in spate dam cu privirea de
... tunete si fulgere la guritele noastre.
In ce timp ce Cristi mesterea la roata, io ma apuc sa mai cercetez zona gasind inca un dispozitiv al trupelor teroriste.
De atunci ne-a cam intrat frica-n oase si in roti si am luat-o frumusel per-pedes pe langa bicicleta tatonand terenul cu piciorul fiecare pas care il puneam. Pana am iesit la lumina, am mai dat peste inca 2 "obuze neexplodate".
Ne-amluat talpasita de acolo cat mai iute si ne-am retras spre casa prin Odaia lui Manolache.
Bucuria mea a fost de scurta durata. Cum pedalam io voios pe asfalt, aud ... fsh fsh fsh. Cum vazusem la Cristi ce a facut in astfel de situatie, am executat aceleasi miscari - scos roata, dejantat anvelopa, scos camera, bagat camera, pus anvelopa, dat pompe - pompa nu vrea sa bage, mai mesteresc io pe acolo si pana la urma cedeaza si baga aer. Cristi se minuna de ce roata mea cea mica s-a umflat asa repede, doar din cateva pompe in timp ce el a trebuit sa bage cateva minute bune.
Aici, in lupta 29er vs 26er ... cel din urma s-a dovedit castigator.
In drum spre casa, prin oras, m-am intalnit si cu PreaFericitii Cocosei care isi debarcau bicicletele de pe masina. Au ramas cu gura cascata cand le-am povestit cele intamplate.
Incep din ce in ce ai mult sa imi placa soseaua cu ale ei KOM-uri

. Asta pana cand ma vor fugari soferii si atunci cred ca imi voi lua barca.
In final, sa nu uit, am strans si niste ghiocei ce au suferit mutatii genetice.